Intresseanmälan marknad

Intresseanmälan till Säterstampens marknad

Välkommen att anmäla dig till marknaden på Rådhustorget i Säter
lördagen den 5 augusti 2023 kl 11:00 – 16:00.
Arrangör är Kulturföreningen Säterstampen.

För många är Säterstampen i Säter en traditionsenlig och uppskattad årlig händelse med den populära marknaden i gammaldags stil.


I en av Sveriges äldsta trästäder fylls Rådhustorget med dofter, musik, hantverk och mat likt förr i tiden. Aktiviteter för både stora och små fyller staden som kryllar av besökare under den här dagen. Flera tusen besökare brukar sammanstråla i Säter under denna dag. Välkommen att vara med du också! 


För att skapa en gammaldags marknad som sticker ut ligger fokus på närproducerade och egentillverkade varor, precis som förr.  Allt för att ge besökarna en minnesvärd och magisk upplevelse!

 

Var med på Säterstampens gammaldags marknad


 • Erbjuder du närproducerade och egentillverkade produkter, till exempel mat, dryck eller produkter i trä, läder, järn eller ull med mera. Eller något annat som hör en gammaldags marknad till?

 

 • Har du ett utbud av varor så att du kan sälja under hela marknadstiden mellan klockan 11.00 och 16.00 den 5 augusti 2023. Vi vill inte att du får slut på varor före kl 16.00 och inte heller att du packar ihop och åker innan dess.

 

 • Vill du dessutom bidra till den gammaldags stämningen genom klädsel och utsmyckning av stånd är det extra välkommet, men inget absolut krav.

 

 • En plats kostar 400 kr. Ett marknadsstånd som är 2,5–3m brett ingår. Marknadsstånden har röd/vita tygtak och juteväv på borden.

 • Anmälan är giltig först efter att betalning gjorts.

 • Inga egna bord är tillåtna för att få en enhetlig gammaldags marknadsstil.

 

 • Vi har begränsad möjlighet att erbjuda el, men specificera i ansökan om och vad du behöver el till så återkommer vi kring möjligheten i samband med bekräftelsen. El kostar 50 kr.

 

 • Marknadsutbudet behöver vara en variation av varor för både besökare och försäljares skull och vi förbehåller oss rätten att se till att det blir en bra blandning och ”rätt sorts produkter”. Vi förbehåller oss också rätten att besluta om placering av er som säljer utifrån praktiska skäl samt att få till bra variation.

 

 • Vi vill inte att ni säljer varor eller använder sådant som är alltför avvikande från vår nisch, t.ex. blinkande lampor, stora reklamtexter mm. Undvik plastpåsar, använd istället pappers- eller tygpåsar.

Gör så här

 1. Fyll i anmälan här intill senast 1 juli.

 2. När anmälan inkommit får du ett mail om att den mottagits.

 3. När ansökan behandlats och plats beviljats får du en anmodan om att betala in avgiften på 400 kr inom 14 dagar.

 4. När betalning inkommit så är anmälan giltig och du får en bekräftelse via mail.

 5. Några veckor innan Säterstampen hör vi av oss igen, bland annat med en karta där ser din plats på marknaden, parkeringsplatser och annan praktisk information.

Praktisk information 

 

Marknaden pågår kl 11:00 – 16:00 på Rådhustorget mitt i Säter.
Du förbinder dig att stå hela marknadstiden.

 

Förberedelser kl 07:30 – 10:30 kan du komma in på marknadsområdet. Efter kl 10:30 är området stängt för inkommande trafik. Din plats måste vara tagen i anspråk senast kl 10:30. Detta för att öka säkerheten.

 

Parkering: För att hålla en gammaldags prägel så tillåts inga bilar/släpvagnar inom området under marknaden. Kör bort bilen så tidigt som möjligt för att öka allas framkomlighet. Alla bilarna körs bort absolut senast kl 10:30.

Parkering finns på Vattugränd (nedanför Kungsgårdsskolan), på Kungsgårdsskolans skolgård (V. Långgatan 14), längs Strandvägen och på Gruvplan (vid Säterdalsportalen på andra sidan rv 70).

 

Toaletter: Finns på Säters bibliotek (Skolgränd 6) och Stadshotellet.

 

Produkter och varor: Se till att ha tillräckligt stort utbud så att inte alla dina varor tar slut. Har du för avsikt att sälja eller servera livsmedel förutsätter vi att du följer gällande bestämmelser för livsmedel.

 

Betalningsmetod: Tänk på att många inte har kontanter längre. Swish är en bra betalningsmetod.

 

Sopor: Alla ansvarar för soporna från sin egen verksamhet.

 

Placering av marknadsstånd: Vi förbehåller oss rätten att avgöra placeringen av marknadsstånden och skickar ut en placeringskarta till dig innan.

 

Gammaldags atmosfär: Du som utställare förväntas bidra till besökarnas helhetsupplevelse av Gammaldags marknad i Säter,

 

Vid frågor maila till  saterstampen@gmail.com  eller ring 070-477 57 39.

 

Arrangör: Marknaden under Säterstampen i Säter 2023 arrangeras av Kulturföreningen Säterstampen

Ansökan till Säterstampens marknad 5 augusti 2023

Frågor märkta med en stjärna * är obliatoriska. 

Om du inte har e-mail eller kan skickan sms kan du ringa: 070-477 57 39 och prata med Jan-Åke. Han är ansvarig för knallarna. 

Ja
Nej
Både och
 
 
Ja
Nej
 
Ja
Nej
 
 
 
 
Ja
Nej
 
 
 
.
 
 

Genom att godkänna och skicka in denna ansökan så samtycker du att Kulturföreningen Säterstampen behandlar de personuppgifter som anges ovan och att vi får kontakta dig inför nästkommande marknad.